+33 (0)4 75 40 60 60
contact@canoe-drome.com
Follow Us: lien allemand lien français lien néerlandais lien anglais lien allemand lien allemand

River de drome


Ideale rivier om kano te varen, zonder bijzondere moeilijkheden (Klasse 2, zonder klünen en een constante stroom, die inspanningen beperkt). De Drome is er voor beginners en meer ervarenen. De bron van de Drôme bevindt zich in Batie des Fonts, ten oosten van het département en strekt zich uit over 106 km in de richting van rivier de Rhône. Het is een natuurlijke grens tussen het noorden en het zuiden van het département

Eigenschappen: 
De Drôme is een regenrivier: dat wil zeggen, dat het zijn stroom direct aan regen en smeltwater. De Drôme is een competente rivier "vrij en natuurlijk", geen dam of kunstmatig regelen van de stroom, waardoor het de titel kreeg: "Laatst wild stromende rivier van Europa" met een eigen rijke flora en fauna. 
Zonder regen in de zomer kan de stroom gelimiteerd worden om te kanoën en moet er soms enkele meters de boot uit worden gegaan.  
Om dit te beperken kiezen wij de parkoers met het meeste water, die het meest aangenaam zijn. 

Om deze natuurlijke kant die zijn charme heeft te behouden is het niet ter sprake om aanpassingen te doen om het confort te verbeteren om te kanoën(dammen, etc) 

Weet de rivier te waarderen en te respectueren in het kader van "De laatst wild stromende rivier van Europa".