+33 (0)4 75 40 60 60
contact@canoe-drome.com
Follow Us: lien allemand lien français lien néerlandais lien anglais lien allemand lien allemand

Tips en FAQ:

MOET U KUNNEN ZWEMMEN?
Ja, dat is noodzakelijk. U moet minstens 25 meter kunnen zwemmen, het hoofd onder water kunnen houden en geen medische contra-indicatie hebben

KUNT U EEN KIND MEENEMEN?
Ja, vanaf 6 jaar als hij/zij meer dan 25 meter kan zwemmen, het hoofd onder water kan houden en geen medische contra-indicatie heeft. Als de ouders beginners zijn wordt een aangepast traject en een aangepaste boot aanbevolen

WAT MOET U DRAGEN?
In de zomer is een zwembroek, badpak of een short en t-shirt voldoende. In de lente en de herfst wordt een windjack aangeraden, evenals warme kleding wanneer u pauzeert. In alle gevallen dient u waterschoenen te dragen. Mocht u een wetsuit hebben dan is dit nog beter. U kunt dit ook bij ons huren.

KUNT U OVERAL PAUZEREN?
Ja, aan de rivier zijn veel strandjes. Laat het strand wel schoon achter a.u.b.

WAT MOET U DOEN ALS HET ONWEERT?
U gaat meteen van het water af en zoekt een schuilplaats. De bedding van de Drôme is erg breed en het duurt minstens een paar uur met flinke regenval voordat het niveau van het water stijgt.
In noodgeval zijn er veel plekken waar u opgehaald kunt worden.

LIGGEN ER RESTAURANTS, HOTELS EN CAMPINGS AAN DE RIVIER?
Ja, er zijn hotels, campings en er is een camping met auberge. De meeste campings verhuren stacaravans of chalets. Als u een afdaling maakt van 2 dagen kiest u uw kampeerplaats uit waar u uw spullen voor de nacht kunt laten als het pendelbusje u naar uw vertrekpunt brengt.
U neemt op de boot alleen het benodigde mee voor de dag; dit kunt u opbergen in de daarvoor bestemde plastic containers.
Op uw kampeerplaats kunt u een barbeque reserveren

WORDEN HONDEN TOEGELATEN?
Ja, uw hond kan in het midden van een kano zitten. Ideaal is dit echter niet in verband met het comfort. Wel dient u uw hond aangelijnd te houden op de basis en tijdens de busrit. Natte, stinkende, agressieve of simpelweg storende honden voor andere passagiers kunnen worden geweigerd door shuttlechauffeurs.

KUNNEN WE IN DE RIVIER VISSEN ?
Ja, met een speciale visvergunning die te koop is bij de kantoor-boekhandel in Saillans Tel : +33 4 75 21 51 05.